01:50
30 juni 2022

Team dat zware misdaad bestrijdt alweer opgeheven

Team dat zware misdaad bestrijdt alweer opgeheven

Het team dat de zware misdaad moest bestrijden, MIT, wordt opgeheven. Een samenwerkingsverband komt ervoor in de plaats.

Het Multidisciplinair Interventie Team (MIT), dat door de vorige minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) in 2019 werd opgericht om de zware misdaad „een flinke slag” toe te brengen, verdwijnt.

De zes organisaties die in het MIT moesten gaan samenwerken – politie, Openbaar Ministerie (OM), Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD), douane, Belastingdienst en marechaussee – zullen niet langer aan de slag gaan in een nieuwe operationele misdaadbestrijdingsorganisatie maar een soort inlichtingencentrale gaan vormen. De zes partijen zullen „informatie delen en nieuwe methoden bedenken om criminele structuren en hun verdienmodellen te verstoren”, aldus een woordvoerder van het ministerie van Justitie.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over nepnieuws, digital surveillance, desinformatie, maat schappelijke onrust en burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ met nog seminars op 2 juni en 16 juni 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.