03:08
09 december 2022

SvPO-bestuur weer naar rechter om publicatie inspectierapporten te voorkomen

SvPO-bestuur weer naar rechter om publicatie inspectierapporten te voorkomen

De Scholen voor Persoonlijk Onderwijs in Amsterdam, Hoorn en Utrecht zijn dit voorjaar door de Onderwijsinspectie als zeer zwak beoordeeld. Afgelopen maandag stapte de SvPO-directie naar de rechter om af te dwingen dat de nieuwe rapporten van de Onderwijsinspectie niet openbaar zullen worden gemaakt. Dit meldt de AOb.

Tijdens de zitting werd alvast duidelijk dat de inspectie “serieuze problemen” ziet voor zowel leerlingen als docenten. Daarom vindt de Onderwijsinspectie het vooral in hun belang dat de rapporten openbaar komen. Het bestuur van SvPO echter is het niet eens met het oordeel van de inspectie. Volgens hen zijn er “objectieve resultaten die door de inspectie worden genegeerd. De opstroom en doorstroom liggen boven de norm.” Openbaarmaking van de rapporten bezorgt de scholen “onherstelbare reputatieschade”, vindt het bestuur.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.