11:05
24 juli 2024

Studenten zijn het niet eens met protestregels RUG en beginnen petitie

Studenten zijn het niet eens met protestregels RUG en beginnen petitie

De Groninger Studentenbond (GSb) wil dat de Rijksuniversiteit Groningen de regels rondom demonstreren stopzet. De RUG kwam met de aangescherpte protestregels na de bezetting van vorig jaar april. Deze werd redelijk hardhandig beëindigd. De GSb vindt dat de regels in strijd zijn met de vrijheid van meningsuiting. Dat meldt OOG TV.

De nieuwe regels van de universiteit zorgen ervoor dat nieuwe demonstraties aan banden worden gelegd, dat zegt de GSb. Het bestuur van de universiteit vindt namelijk dat zulke acties steeds harder worden.

Verboden en huisregels
De RUG voerde een verbod in op demonstraties na zeven uur ’s avonds, een verbod op ongeadresseerde flyers en een verbod op het verstoren van lessen en ceremonies.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren over radicalisering, ondermijning, jeugd & veiligheid, zorg & veiligheid en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid 2024’ op 18 september en 9 oktober met o.a. Bram Sizoo, Janine Janssen, Bob Hoogenboom, André van der Laan en Jan van der Grinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *