02:17
12 juli 2024

Strategisch Omgevingsbeeld bundelt ontwikkelingen en perspectieven in het JenV-domein

Strategisch Omgevingsbeeld bundelt ontwikkelingen en perspectieven in het JenV-domein

Voor het tweede jaar op rij publiceert het ministerie van Justitie en Veiligheid het Strategisch Omgevingsbeeld. Deze publicatie bundelt belangrijke en actuele maatschappelijke ontwikkelingen binnen veiligheid, het recht en het JenV-domein. Het omgevingsbeeld biedt de lezer nieuwe perspectieven op het gebied van beleid, kennis, innovatie en strategie.

Volgens secretaris-generaal Dick Schoof biedt het omgevingsbeeld inzichten voor iedereen met een interesse in veiligheid en recht:

“De in kaart gebrachte ontwikkelingen in het omgevingsbeeld bieden nieuwe perspectieven die relevant zijn voor het domein waarin JenV samen met partners werkt aan veiligheid en recht. Die ontwikkelingen zijn in de gehele breedte van de samenleving actueel.”

Het omgevingsbeeld werd samengesteld op basis van analyse van 100 recente publicaties van het ministerie, trendbureaus, de wetenschap, kennisinstellingen en planbureaus. Deze analyse is aangevuld met inzichten en perspectieven van diverse experts, van binnen JenV en daarbuiten. Zo is gesproken met Politie, IND en NCSC, maar ook met vertegenwoordigers uit de wetenschap en het bedrijfsleven.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *