02:33
30 juni 2022

Stil conflict boven tafel halen

Stil conflict boven tafel halen

Bestuurders die elkaar geen succesje gunnen, vrijwilligers die instructies van een leidinggevende in de wind slaan of onbegrip tussen afdelingen omdat ze elkaars taal niet spreken. Dit soort stille conflicten kunnen de samenwerking tussen of binnen organisaties behoorlijk ontwrichten. Hoe krijg je ze boven tafel en hoe kun je ze tot functionele conflicten maken?

In dit artikel beschrijf ik hoe ik dat in een veiligheidsregio heb gedaan. Ook laat ik in dit artikel zien dat het er niet om gaat de conflicten ‘op te lossen’ of weg te nemen, maar om ze productief te maken.

Lees verder via managementsite.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’, Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie

Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.