09:20
08 juni 2023

Start risicogestuurd toezicht in glastuinbouwgebieden Delfland

Start risicogestuurd toezicht in glastuinbouwgebieden Delfland

Deze week ontvangen glastuinbouwondernemers in het beheergebied van Delfland een uitnodiging voor een informatieavond over de nieuwe aanpak die het waterschap dit jaar start. Onder de naam Risicogestuurde Aanpak zet Delfland de kennis en ervaring die is opgedaan in de Gebiedsgerichte Aanpak in om lekkages van gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten naar bodem en water verder tegen te gaan. Daarbij gaat het waterschap intensiever samenwerken met Glastuinbouw Nederland, de gemeenten, de omgevingsdiensten en de NVWA.

Waterkwaliteit glastuinbouwgebieden
Met 1500 bedrijven heeft de glastuinbouw forse invloed op de waterkwaliteit in het beheergebied van Delfland. Om lozingen en lekkages van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen uit de kassen naar water en bodem terug te dringen, startte het waterschap in 2014 met extra toezicht in de glastuinbouwgebieden.

Lees verder via groentennieuws.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is een van de keynote-sprekers op de geheel nieuwe 7e editie van het HCB Seminar Toezicht in Transitie – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei in de Grote Zaal van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs in Den Haag. Verder met Angeline van Dijk, inspecteur-generaal van Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Prof. dr. (Karin) CG van Wingerde, Erasmus School of Law, Dr. A.M. (Meike) Bokhorst, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en Universiteit Utrecht en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Korting voor oud deelnemers en leden Vide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *