03:37
17 mei 2022

Staking voor betere arbeidsomstandigheden in kinderopvang, CNV ligt dwars

Staking voor betere arbeidsomstandigheden in kinderopvang, CNV ligt dwars

Duizenden medewerkers van de kinderopvang kwamen vorige week samen in een weiland uit protest tegen de te hoge werkdruk, en vanuit een behoefte aan erkenning en waardering. Door toch akkoord te gaan met een nieuwe cao staat vakbond CNV structurele verbetering van de kinderopvang in de weg.

Op donderdag 8 juli vond er voor het eerst in 20 jaar een landelijke staking plaats in de kinderopvang. In een weiland bij Nieuwegein kwamen volgens vakbond FNV, de organisator van de staking, 3000 pedagogisch medewerkers bijeen. Zij willen vooral minder werkdruk en eisen verbeteringen op dat gebied in de cao. Het is maar de vraag of deze verbeteringen er komen, want vakbond CNV bereikte intussen al een cao-akkoord met werkgevers. Toch is de staking belangrijk, omdat zij cruciale werknemers in de kinderopvang een stem geeft.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.