12:25
22 maart 2023

Staatssecretaris vraagt om verlenging noodmaatregelen asielzoekers

Staatssecretaris vraagt om verlenging noodmaatregelen asielzoekers

De crisisnoodopvang voor asielzoekers moet langer openblijven dan 1 april. Dat heeft staatssecretaris Van der Burg gevraagd aan de burgemeesters van het Veiligheidsberaad.

Van der Burg zei dat “we die plekken echt niet kunnen missen”. Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad zei dat veel burgemeesters positief op het verzoek reageerden.

Derdelanders
Ook is gesproken over hoe er moet worden omgegaan met de zogenoemde derdelanders, een groep van circa 4900 buitenlanders die in Oekraïne verbleven toen de oorlog uitbrak, maar die geen Oekraïens staatsburger zijn.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van prof. dr. A.E. (Jon) Schilderprof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Dr. Hans Moors en samen reflecteren op veiligheidsthema’s als cybercime, arbeidsmigratie en arbeidsuitbuiting, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs te Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *