12:14
27 november 2022

Speciaal jeugdteam gaat jongeren helpen

Almere is de eerste stad in de provincie die is begonnen met een FACT Jeugdteam. Dat is een team van hulpverleners dat klaarstaat voor jongeren met problemen tussen de drie en achttien jaar oud. Maandagmiddag tekenden zorgorganisaties Intermetzo, ’s Heeren Loo en Accare een convenant met de gemeente.
Het FACT Jeugdteam gebruikt een nieuwe methode waarbij jongeren intensieve hulp krijgen. Als er sprake is van bijvoorbeeld mishandeling, verslaving, criminaliteit, of als de thuissituatie niet goed is, dan wordt er ingegrepen. Jongeren kunnen ook zelf bellen bellen naar een speciaal noodnummer.
Het gaat volgens Intermetzo vaak om jongeren met psychiatrische problemen of een verstandelijke beperking. Het team gaat er in Almere voor proberen te zorgen dat de situatie van deze jongeren weer stabiel wordt. Waar nodig, geven de hulpverleners ook begeleiding aan huis. Het FACT Jeugdteam Almere werkt vanuit het kantoor van ’s Heeren Loo in het centrum van de stad.
In heel Nederland zijn inmiddels vijftig  FACT Jeugdteams. Volgens een woordvoerder van Intermetzo is de methode erg succesvol.

Bron: OmroepFlevoland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.