05:12
29 maart 2023

Social media gaan terroristische content weren

Terroristische organisaties maken dankbaar gebruik van social media om hun extremistische gedachtegoed te verspreiden. YouTube en Facebook hebben nu een automatisch detectiesysteem ingevoerd, dat dergelijke content herkent.

Het gaat om dezelfde technologie die wordt gebruikt om auteursrechtelijk beschermd materiaal automatisch te herkennen, zodat YouTube-gebruikers geen nieuwe speelfilms op het medium kunnen publiceren. Verwijderen dient nog wel handmatig te gebeuren, maar de bedrijven hoeven nu niet meer te wachten tot bedenkelijke content door gebruikers wordt gerapporteerd. Als content eenmaal verwijderd is, wordt het de volgende keren automatisch geweerd.

Gevoelig
De kwestie ligt gevoelig, omdat de social media ruime opvattingen hebben ten aanzien van de vrijheid van meningsuiting. Alleen zaken als kinderporno en andere onwettige activiteiten worden hard aangepakt. Politiek valt daar niet onder. Ook houden de bedrijven hun beleid graag geheim, om te voorkomen dat censuurmogelijkheden op ongewenste wijze worden gebruikt en bijvoorbeeld terroristen zich gaan richten op methodes om de technologie te omzeilen.

Bron: Beveiligingnieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *