11:32
05 december 2022

Sneller verduurzamen dankzij het omgevingsplan

Sneller verduurzamen dankzij het omgevingsplan

Kun je het omgevingsplan aanwenden om de lokale energietransitie te versnellen? Amersfoort doet er met vallen en opstaan onderzoek naar in de vorm van een pilot. ‘Je gaat een creatief proces in met juristen. Dat is pittig.’

Domper
Purmerend kreeg het eind 2019 als eerste gemeente voor elkaar: een jarenvijftigbuurtje met 95 koopwoningen ging van het gas. Al was er na de enorme inspanningen die de gemeente zich had getroost ook een domper: een handjevol huiseigenaren deed niet mee. Voor hen moest alsnog een kostbaar gasnet light worden aangelegd. Pas met de nieuwe Warmtewet heeft de gemeente straks immers het juridische instrumentarium voorhanden om burgers ten langen leste tot een bepaalde warmtebron te dwingen.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over als overheidsjurist over (Duurzame gebiedsontwikkeling met) de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.