02:41
29 september 2023

Slachtoffer geslagen, getrapt en getapet tijdens vergisontvoering Cruquius

Slachtoffer geslagen, getrapt en getapet tijdens vergisontvoering Cruquius

Het slachtoffer van de vergisontvoering twee jaar geleden in het Noord-Hollandse Cruquius is geslagen, getrapt en getapet tijdens zijn ontvoering. Dat blijkt uit zijn verklaring die de rechter maandag voorlas in de rechtbank op Schiphol. Daar begon maandag de meerdaagse strafzaak.
De man uit Hoofddorp werd op 5 augustus 2021 in de omgeving van de woonboulevard in Cruquius uit zijn auto getrokken, een bus ingeduwd en meegenomen. De ontvoerders bleken de verkeerde te hebben. Daarom zetten ze het slachtoffer vijf dagen later in een Delftse woonwijk gewond uit een auto.

De man verklaarde tegen de politie dat hij na werktijd plotseling moest remmen voor een BMW. Direct daarna werd hij van achteren aangereden door een rode Mercedes-bus. Het slachtoffer verklaarde dat hij meteen een man met een bivakmuts zag.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *