04:09
19 september 2018

Expired: Secretaris moskee opgepakt vanwege financieren terreur

Expired: Secretaris moskee opgepakt vanwege financieren terreur
De voorzitter en secretaris van de Al Houda-moskee in Geleen zijn dinsdag opgepakt. Het tweetal meldde zich op verzoek van de politie op het bureau van Venlo, waar ze direct werden gearresteerd.
De secretaris tevens vice-voorzitter van de moskee, Laarbi A. (38), wordt verdacht van witwassen, deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk, het werven voor de gewapende strijd en financiering van terrorisme.
Stefan Z. (34), voorzitter van de Al Houda-moskee, is eveneens aangehouden. Hij wordt alleen verdacht van witwassen. Advocaat van beide verdachten, Alper Çinar, bevestigt de aanhouding maar wil op dit moment inhoudelijk niet reageren.
Lees verder via Limburger
Wilt u meer leren over het vormgeven van lokaal veiligheidsbeleid? Vanuit uw rol als burgemeester, adviseur, stadsmarshall of manager veiligheid? Kom dan vanaf 31 januari naar de HCB  Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’. Met prof.dr. Ira Helsloot, prof. dr. Hans Boutellier, Dr. Marc Schuilenburg, Dr. Elke Devroe en Dr. Ronald van Steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *