07:38
16 augustus 2022

Schouten (SZW): gezamenlijke aanpak kinderarmoede hoge prioriteit

Schouten (SZW): gezamenlijke aanpak kinderarmoede hoge prioriteit

In Nederland groeit 1 op de 14 kinderen op in armoede. De aanpak van kinderarmoede heeft deze kabinetsperiode hoge prioriteit. Dat schreef minister Schouten (SZW) onlangs in een brief aan de Kamer. Daarin stelt zij dat haar doel is om komende periode het aantal kinderen dat opgroeit in armoede minimaal te halveren. Gemeenten spelen een belangrijke rol in de aanpak van kinderarmoede. Divosa ondersteunt hen daarbij.

In de Kamerbrief gaat Schouten in op de dalende trend in het aantal huishoudens met kinderen en een (te) laag inkomen. Dat aandeel was 9,2% in 2015 en komt in 2021 uit op 7,2%. Die daling zou volgens de minister moeten doorzetten tot 4,6% in 2030.

Lees verder via sociaalweb.nl

Meer leren over Samen veranderen 2022 – Anders werken aan maatschappelijke transities? Kom 3 juni naar Leerhotel het Klooster leren met en van Prof. dr. Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatiedynamiek bij ESADE Business & Law School in Barcelona, professor Organisatieverandering bij WU (Vienna University of Economics and Business) en verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), Prof. dr. Jan-Kees Helderman, hoogleraar Sociaal beleid en bestuur aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur bij Rochdale, Karen den Hertog, Hoofd afdeling Gezond Leven bij de Gemeente Amsterdam en MT-lid GGD Amsterdam-Amstelland, Shirine Moerkerken, Interventiekundige bij Strange | Strategy and Change en auteur van de boeken ‘Hoe ik verander’ en ‘Conflict eren’ en Elleke van Gelder, Ontwikkelaar en ontwerper Sociale Innovatie, Nationale Politie

Zie de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.