10:59
05 december 2022

Scholen zetten vraagtekens bij plan voor gratis lunch, maar zien het belang wel in

Scholen zetten vraagtekens bij plan voor gratis lunch, maar zien het belang wel in

Scholen plaatsen vraagtekens bij het plan van het kabinet om 100 miljoen euro vrij te maken voor een gratis schoollunch. Brancheorganisaties vragen zich af hoe de scholen, die al onder druk staan, dat erbij moeten gaan doen. “De eerste prioriteit is goed onderwijs, en dat staat al onder druk”, zegt een woordvoerder namens de basisscholen tegen NU.nl.

De Tweede Kamer maakte vorige week bekend 100 miljoen euro te willen vrijmaken voor een gratis schoollunch. Dat geld moet nog bij het ministerie van Onderwijs worden gevonden. Alleen scholen in kwetsbare wijken zouden in aanmerking moeten komen voor zo’n lunch.

De PO-Raad, de sectorvereniging voor het primair onderwijs, vindt het goed dat het kabinet geld vrijmaakt voor een schoollunch. “Het is duidelijk dat goed eten en een goede levensstijl helpen bij goed leren”, zegt een woordvoerder.

Lees verder via nu.nl

Meer leren van Hans van der Loo over teamingEn op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.