07:18
23 april 2024

Samenwerking tussen drie partijen legt fundament voor Inclusief Kindcentrum

Samenwerking tussen drie partijen legt fundament voor Inclusief Kindcentrum
Preschool child in classroom.

In een stap naar één geheel van onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg, hebben Stichting Kopwerk, Kappio en Parlan hebben een overeenkomst bereikt om te gaan samenwerken. Deze overeenkomst is op 21 maart getekend. De samenwerking moet het fundament gaan leggen voor een Inclusief Kindcentrum (IKC), namelijk kindcentrum De Fontein in Den Helder. Deze onderwijsinstelling biedt een inclusieve leer- en ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar, aldus Den Helders Dagblad.

Dit nieuwe IKC staat voor een innoverende aanpak, waarbij onderwijs, kinderopvang en specialistische zorg worden aangeboden onder één dak. Deze nieuwe instelling staat voor het waarborgen van de ontwikkeling en het talent van de kinderen. Er is ook speciale aandacht voor kinderen met behoefte aan speciaal onderwijs. Op deze manier krijgen alle kinderen binnen het IKC gelijke kansen.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren over ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *