01:21
03 oktober 2022

Expired: Samenwerking steden in cybersecurity Hoe gaat uw gemeente om met uw gegevens?

Expired: Samenwerking steden in cybersecurity Hoe gaat uw gemeente om met uw gegevens?
De gemeenten Den Haag, Delft, Zoetermeer, Enschede, Eindhoven en Tilburg gaan samenwerken om de digitale veiligheid te versterken. Hiertoe hebben zij een City deal gesloten met een aantal kennispartners en het Rijk.

De inzet van de samenwerking is een veiliger leef- en werkomgeving door innovaties en meer omzet voor bedrijven in de veiligheidssector te creëren.

Crowdcontrol
Door de City Deal Stedelijke Veiligheid kunnen elf  living labs gestart worden in de partnersteden. Daarbij worden oplossingen uitgedacht voor veiligheidsproblematiek die in de steden spelen.  Het gaat daarbij bijvoorbeeld om  crowdcontrol  bij evenementen, veilig wonen voor zelfredzamen en het creëren van veiliger verkeersstromen.

Cybersecurity
Cybersecurity is steeds belangrijker aan het worden omdat de samenleving door de snelle ontwikkeling van ICT en datawerken steeds afhankelijker wordt van informatietechnologie.  De stedelijke regio’s  en de veiligheidsclusters bundelen de krachten om de digitale veiligheid te versterken en de weerbaarheid van vitale infrastructuren te vergroten.

The Hague Security Delta noemt zich Europees koploper op het gebied van digitale veiligheid. Door de City Deal ontstaat volgens de partners een samenwerking  die, nationaal en internationaal, onderscheidend is op het gebied van veiligheid, innovatie en economische ontwikkeling. Andere partners in de deal zijn Twente Safety & Security (TS&S) en het Dutch Institute for Technology, Safety&Security (DITSS)

Bron: Gemeente.nu

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.