06:31
24 juli 2021

Samenleving beschermen tegen criminelen: „Je kunt maar één keer nee zeggen”

Samenleving beschermen tegen criminelen: „Je kunt maar één keer nee zeggen”

„Je kunt maar één keer nee zeggen.” Dat was gisteren de boodschap van een avond voor bedrijven in Dronten over georganiseerde criminaliteit. „Het gaat om onbenullig veel geld”, waarschuwde burgemeester Jean Paul Gebben.

„De tijd van Pistolen Paultje en Rooie Dries die op de Amsterdamse Wallen een beetje lopen te scharrelen is echt voorbij”, aldus de burgemeester, „Het gaat hier om de Bulgaarse, de Albanese, de Roemeense, de Turkse, de Marokkaanse en de Nederlandse maffia, het gaat om onbenullig veel geld. En dat is niet alleen in Brabant, niet alleen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag, maar ook bij ons in de polder.”

Honderden miljoenen
Drugscriminelen moeten volgens Gebben honderden miljoenen euro’s witwassen. Dat lukt niet zonder de bovenwereld. Diverse sprekers waarschuwden ondernemers om zich daar verre van te houden, omdat er meestal geen weg terug is. „En dat wil je als ondernemer écht niet meemaken”, drukte bestuurslid Harry de Jong van Ondernemersvereniging De Driehoek het bedrijfsleven op het hart.

Lees verder via dedrontenaar.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Doe 9 juni online mee met het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − zeven =