08:44
19 juni 2024

Rotterdamse raad wil invloed op fraudeonderzoek

Rotterdamse raad wil invloed op fraudeonderzoek

De Rotterdamse gemeenteraad schrijft mee aan de opdrachtverstrekking aan het forensisch bureau dat onderzoek gaat doen naar mogelijke fraude.

Volop emotie, verontwaardiging en vragen in de Rotterdamse gemeenteraad over onthullingen over mogelijke fraude en corruptie bij museum Boymans Van Beuningen en de dienst Stadsontwikkeling. De raad regelde dat het mee kan schrijven aan de opdrachtverstrekking aan het forensisch bureau dat het onderzoek gaat doen. Een eigen klokkenluidersregeling krijgt de gemeente Rotterdam nog niet.

Opdracht nog niet verstrekt
De Rotterdamse gemeenteraad neemt de (mogelijke) fraude- en corruptiezaken binnen het ambtelijk apparaat hoog op. Er waren zoveel vragen dat het debat twee keer met een half uur werd verlengd en uiteindelijk de actualiteitenraad werd geschrapt. De gemeenteraad liet zijn tanden even zien en stelde nog allerlei aanvullende vragen die het mee wil nemen in het forensisch onderzoek waartoe het college al opdracht had gegeven. Althans, dat stond in de eerste en de tweede collegebrief die het naar de raad had verstuurd na de publicatie in NRC over Boymans Van Beuningen en De Doelen en over Stadsontwikkeling. Tijdens het debat bleek dat deze opdracht echter nog niet is verstrekt, omdat het inkoopproces nog gaande is. De gemeenteraad ziet hierdoor ook kans om nadere vragen aan het onderzoek toe te voegen en het eveneens te begeleiden.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over ondermijning, verwarde personen, jeugdcriminaliteit en andere actuele lokale veiligheidsthema’s? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. André van der Laan (Universiteit Leiden), prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *