09:39
25 maart 2023

Rondtrekkende bendes teisteren vrachtverkeer

Het aantal aangiftes en tips over diefstal van de inhoud van vrachtwagens op de A67 stijgt, zo laat Omroep Brabant weten. De politie meent dat het om rondtrekkende mobiele dievenbendes gaat en dat er sprake is van een waterbedeffect.

“Als de politie op een bepaalde plek de controle opvoert, verplaatsen de bendes zich naar een ander gebied. Het zogenoemde waterbedeffect. Dat gebeurde bijvoorbeeld met de overlast van gebedel in de treinen. Vanaf het moment dat er actief werd gecontroleerd, verdwenen de bendes uit Nederland maar kregen we juist veel meldingen uit omringende landen”, vertelt de politie aan Omroep Brabant.

Dure lading
De dieven zijn volgens Dennis Janus van de Nationale Politie vooral geïnteresseerd in dure ladingen van vrachtwagens. Ze richten zich bij voorkeur op elektronica en andere duurdere producten die vrij eenvoudig te verkopen zijn. De A67 is geliefd, omdat dit een belangrijke vervoersader is voor transporten tussen de haven van Antwerpen en Duitsland. De politie adviseert weggebruikers om direct 112 te bellen als zij verdachte situaties of personen zien. Dat kan al gaan om personen die een beetje rondsnuffelen op een parkeerplaats bij een benzinepomp. Zeker op momenten van de dag dat zij daar niets te zoeken hebben.

Bron:beveiligingnieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *