11:17
29 maart 2023

Risico’s mijden, maar ook leren: Media-incidenten en inspecties

Risico’s mijden, maar ook leren: Media-incidenten en inspecties

Als er iets misgaat bij een ondertoezichtstaande, dan wijst de beschuldigende vinger al snel naar een inspectie. Soms met veel media-aandacht tot gevolg. Wat doet dat met een inspectie? Beleidsadviseur Joram Kortekaas van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onderzocht dit voor zijn master bestuurs- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij deelt hier zijn aanbevelingen, want wat is nou de beste reactie als heel Nederland over je schouders meekijkt? Welke mechanismen komen daarbij kijken en wat is de invloed van de media?

Het noodlottige ongeval met de Stint vormde in 2018 een zwarte dag voor Nederland. Om onduidelijke redenen lukte het de bestuurster niet om het elektrische wagentje waarin kinderen worden vervoerd af te remmen bij een spoorwegovergang. Vier kleine kinderen kwamen hierdoor om. Meteen klonk het: wiens fout is dit? Is er wel goed toezicht gehouden?

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over trends in toezicht? Kom 17 mei naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *