10:35
23 januari 2022

‘Restaurants en kroegen in financiële problemen zijn makkelijke prooi voor criminelen’

‘Restaurants en kroegen in financiële problemen zijn makkelijke prooi voor criminelen’

De Bredase politie waarschuwt de plaatselijke horeca voor zogenaamde coronacriminelen. Wijkagent Rob Verhoeven, expert in de horeca, acht de kans groot dat ondernemers die door de crisis in financiële problemen zitten, benaderd worden door mensen met kwade bedoelingen. “Criminelen zijn uit op witwassen, afpersing en overname van de kroeg”, zo zegt Verhoeven.

De coronacrisis hakt er flink in de bij de horeca. Door de verplichte sluiting zit of komt een groot aantal restaurants en kroegen in de financiële problemen. Hierdoor zijn zij een makkelijke prooi voor criminelen, zo waarschuwt Rob Verhoeven van de politie Breda.

Lees verder via omroepbrabant.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 12 =