06:48
02 april 2023

Rechter vindt gebiedsverbod A12 voor klimaatactivisten slechts deels terecht

Rechter vindt gebiedsverbod A12 voor klimaatactivisten slechts deels terecht

De rechtbank in Den Haag is het slechts deels eens met het aan acht klimaatactivisten opgelegde gebiedsverbod. De activisten van Extinction Rebellion (XR) kregen dit gebiedsverbod opgelegd, omdat zij hadden opgeroepen om op 28 januari de Utrechtsebaan (A12) te blokkeren.

Drie van de acht activisten hadden nog niet eerder opgeroepen tot zo’n blokkade. “Zij hadden de openbare orde op dat moment (nog) niet verstoord en het gebiedsverbod kan daarom in hun geval niet in stand blijven”, stelt de rechtbank.

Lees verder via nu.nl

Leren en reflecteren op veiligheidsthema’s als mensenhandel, maatschappelijke onrust & protest en ondermijning? Kom 9 en 30 maart 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, dr. Hans Moors, prof. dr. Masja van Meeteren en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over het online gebiedsverbod en andere bevoegdheden bij maatschappelijke onrust en protest van Jan van der Grinten, Van Doorne? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met prof. dr. Otto Adang, Rijksuniversiteit Groningen en Politieacademie, Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *