12:42
27 november 2022

Rapport huisvesting arbeidsmigranten: ‘De tijd van praten is voorbij’

Rapport huisvesting arbeidsmigranten: ‘De tijd van praten is voorbij’

De tijd van praten is voorbij. Gemeentes moeten nu in actie komen om samen tot één beleid te komen voor het huisvesten van arbeidsmigranten. Dat staat in het rapport dat in opdracht van de provincie is geschreven. Aanleiding voor het onderzoek waren zorgen uit de fruitteeltsector en van horecabedrijven nu door de coronamaatregelen de eisen voor huisvesting strenger zijn geworden.

Vooropgesteld; er is volgens het rapport geen sprake van acute problemen voor bijvoorbeeld dit plukseizoen, maar er zijn wel degelijk structurele problemen.

Een passage uit het rapport: “Het besef is bij bestuurlijk Zeeland zeker aanwezig, maar dat leidt nog niet bij alle gemeenten tot actie. Diverse gemeenten hebben wel beleid, maar per gemeente zitten daar verschillen in.”

Lees verder via omroepzeeland.nl

Meer leren van oa Jeroen Kemna over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.