08:17
03 oktober 2022

Radicale maatregel: Utrecht reserveert zes weken lang alle sociale huurwoningen voor statushouders

Radicale maatregel: Utrecht reserveert zes weken lang alle sociale huurwoningen voor statushouders

Alle sociale huurwoningen in Utrecht gaan vanaf 1 augustus gedurende zes weken uitsluitend naar vluchtelingen met een verblijfsvergunning die wachten op een huis. Met die opmerkelijke inhaalslag probeert Utrecht bij te dragen aan een oplossing voor de crisis in de asielopvang.

Het gaat om 490 statushouders, die in deze korte periode vrijwel allemaal zullen worden gehuisvest. Met die onorthodoxe maatregel hoopt Utrecht zo snel mogelijk aan zijn wettelijke taakstelling voor de huisvesting van statushouders voor dit jaar te voldoen. Ook wordt de achterstand van vorig jaar ingehaald.

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.