09:01
02 juni 2023

Raad besprak op informatieavond hoe maatschappelijk ongenoegen te voorkomen bij polarisatie

Raad besprak op informatieavond hoe maatschappelijk ongenoegen te voorkomen bij polarisatie

De politiek maakt gebruik van polarisatie. Dit is één van haar werkwijzen binnen de democratie, maar zij wil geen maatschappelijk ongenoegen. De raad heeft afgelopen week met enkele deskundigen en mensen uit de samenleving hierover gesproken.

Hoogleraar Sociale Psychologie Kees van den Bos liet kort zien waar polarisatie en het toenemend maatschappelijk ongenoegen toe kan leiden. Hierbij benoemde hij met name hoe mensen elkaar tegenwoordig vinden en als groep besluiten dat de wet voor hen niet van toepassing is. ,,Conflicten in de maatschappij kunnen radicaliseren in allerlei vormen. De eerste stap is nog vreedzaam en valt binnen de wet met activisme; groepen die zich afzetten. Wanneer hier ook geweld bij komt en mensen de wet aan de laars lappen gaan ze over tot extremisme. Met uiteindelijk de mogelijkheid tot terrorisme.”

Lees verder via derijnpost.nl

Vanaf 9 november 2023 vindt de Hybride 3-daagse HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ plaats bij KIVI in Den Haag. Tijdens de 3-daagse HCB Cursus leert u:

  • Hoe u maatschappelijke onrust en polarisatie (waar mogelijk) voorkomt en (waar nodig) bestrijdt
  • Op welke manier u adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren
  • Hoe u omgaat met spanningen in de gemeenschap
  • Op welke manier u maatschappelijke onrust als gevolg van een (dreigende) gebeurtenis kunt voorkomen dan wel beheersen
  • Hoe u hardnekkige geruchten (die berusten op onwaarheden) ontkracht

Meer informatie over HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ vindt u op de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *