08:47
23 mei 2022

Quarantaineregels op scholen versoepeld

Quarantaineregels op scholen versoepeld

Leerlingen en docenten die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon hoeven niet meer in quarantaine als zij klachtenvrij zijn. Dat is een van de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet tijdens de persconferentie op 25 januari aankondigde.

Eerder moesten door de quarantaineregels veel klassen en leraren naar huis vanwege besmettingen in de klas. Door de versoepeling kunnen nu meer leerlingen fysiek les krijgen.

Voor studenten van 18 jaar of ouder gelden de quarantaineregels voor volwassenen. Zij hoeven niet in quarantaine als zij in de afgelopen acht weken positief getest zijn en geen klachten hebben, of meer dan een week geleden een boostervaccinatie hebben gehad en geen klachten hebben.

Lees verder via nji.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.