05:17
29 februari 2024

Expired: Politie waarschuwt voor valse oproep melden hennepkwekerijen

Zoetermeer en Den Haag – In de politie-eenheid Den Haag zijn de afgelopen dagen brieven verspreid met daarin de oproep om melding te doen over hennepkwekerijen. De politie benadrukt dat deze brieven niet door haar verspreid zijn, maar mogelijk afkomstig zijn van mensen die om twijfelachtige redenen op zoek zijn naar dergelijke informatie.

In ieder geval in de werkgebieden van de politiebureaus Zuiderpark in Den Haag en Zoetermeer zijn inmiddels dergelijke brieven bezorgd. De brieven lijken gedrukt op officieel briefpapier van de politie en men heeft geprobeerd de brieven een zeer authentieke uitstraling te geven. Er wordt opgeroepen om een bepaald 085-nummer te bellen of een 06-nummer te appen wanneer men het vermoeden heeft dat er in de buurt een hennepkwekerij is. Ook wanneer mensen informatie hebben over zaken die met een hennepkwekerij te maken kunnen hebben, hoort de afzender van de brief dat graag.

Officiële nummer: 0900-8844

De politie benadrukt nogmaals met klem dat deze brieven niet afkomstig zijn van de politie. In alle officiële politie-uitingen wordt namelijk altijd het nummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer, van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 gecommuniceerd. Mocht u een brief ontvangen hebben en al een van de valse nummers gebeld hebben, laat de politie het weten. Mocht u nog niet gebeld hebben maar wel informatie hebben over een hennepkwekerij, dan hoort de politie dat uiteraard graag. Neem dan dus alleen contact op via de officiële nummers 0900-8844 en 0800-7000.

Bron: Politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *