11:54
23 mei 2022

Politie Roosendaal vraagt PokémonGO spelers verdachte situaties te melden

Politie Roosendaal vraagt PokémonGO spelers verdachte situaties te melden

De politie in Roosendaal roept PokémonGo spelers op om in hun zoektocht naar de virtuele stripfiguurtjes ook hun ogen en oren open te houden op de plekken waar zij komen en verdachte situaties te melden via 112.

Afschrikken woninginbrekers

Politieteam Roosendaal ziet mogelijkheden om Pokémonjagers in te zetten en zo woninginbrekers af te schrikken. Denise van Zundert van het politieteam: “Het zou heel mooi zijn als de Pokémon Go spelers tijdens het jagen een verdachte situatie zien, dit aan ons doorgeven en zo helpen de veiligheid op straat te vergroten en inbrekers tegen te houden.”

Sticker

Om de Pokémonjagers er op te attenderen alert te zijn is een sticker ontwikkeld. De stickers worden op de buurtpreventieborden in een aantal wijken in Roosendaal geplakt.

Ook onderzoekt het politieteam de mogelijkheden om op ‘hotspots’, plekken waar veel wordt ingebroken, zogenoemde PokéStops en PokéGyms te plaatsen. Op die manier komen er veel mensen op deze plekken af, wat inbrekers kan afschrikken.

Veiligheid

De politie blijft wel waarschuwen dat de jacht op de virtuele stripfiguurtjes soms gevaarlijke en ongewenste situaties op kan leveren. Vooral wanneer spelers alleen maar naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer.

Bron: nieuwsbericht politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.