06:24
23 april 2024

Politie pakt man uit Zwolle op voor bedreiging Marktplaats

Politie pakt man uit Zwolle op voor bedreiging Marktplaats

De politie in Amsterdam heeft een 30-jarige man uit Zwolle opgepakt die wordt verdacht van het bedreigen van Marktplaats. Vanwege die bedreiging werd gisteren in Amsterdam het pand ontruimd waarin Marktplaats, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio zijn gevestigd.

De politie meldt dat Marktplaats aangifte had gedaan van “een online bedreiging”. Na onderzoek is de verdachte gisteravond in zijn woonplaats aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord door de politie. Over de aard van de bedreiging doet de politie vooralsnog geen mededelingen.

De verdachte had bedreigingen geuit bij de klantenservice van Marktplaats. Naar aanleiding van het dreigement werd “uit veiligheidsoverwegingen” het pand ontruimd, zei een woordvoerder van Marktplaats gisteren. De ontruiming was niet gedaan op last van de politie.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van Ron van Gijn, Frank van Summeren en Kees Zeebregts over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over ondermijning, verwarde personen en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *