08:06
06 februari 2023

Politie krijgt 353 ransomwaremeldingen in ruim 2 jaar

Politie krijgt 353 ransomwaremeldingen in ruim 2 jaar

Datadiefstal en publicatie steeds grotere extra dreiging.

De Nederlandse politie heeft in de periode van geheel 2019 tot juli 2022 meldingen gehad van 353 ransomware-aanvallen. Daarbij staat van 51 gevallen vast dat er data zijn gestolen, wat bij een vijfde van de slachtoffers tot gevolg had dat ze de aanvallers losgeld betaalden.

Dat blijkt uit een whitepaper (pdf) van het NCSC, de Nederlandse Politie, het Openbaar Ministerie en Cyberveilig Nederland over data-exfiltratie. Hierin wordt data-exfiltratie uitgelegd en worden mogelijke oplossingen hiervoor aangedragen.

Lees verder via agconnect.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, lector Remco Spithoven, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen. Nu ook speciale Online burgemeesterstickets verkrijgbaar. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *