06:22
19 juni 2021

Peute betaalt aan de Staat in het kader van Europese afvalregelgeving

Peute betaalt aan de Staat in het kader van Europese afvalregelgeving

De bedrijven Peute Papierrecycling B.V. en Peute Plasticrecycling B.V. (hierna Peute) uit Dordrecht betalen een transactie in de vorm van een geldsom van 135.000 euro vanwege het vermoeden van het Openbaar Ministerie van onwettige grensoverschrijdende afvaltransporten binnen Europa en naar Azië. Daarnaast wordt het geschatte bedrag dat met deze transporten zou zijn verdiend aan de Staat betaald. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet de betaling van de geldsom en het geschatte voordeelbedrag als een passende afdoening.

Peute verhandelt recyclebare afvalstoffen zoals papier, karton en kunststoffen uit Europa naar onder andere Azië. Dit hoort te gaan om ‘schone’ afvalstromen, die niet zijn verontreinigd met andere afvalstoffen. Op basis van het onderzoek door de politie is door het OM geconcludeerd dat Peute in het jaar 2012 en januari 2013 containers met verontreinigd of gemengd afval uit Ierland ontving en dat containers met verontreinigd afval door Peute naar Azië zijn verzonden. Het OM is tot de conclusie gekomen dat dit gebeurde zonder voorafgaande toestemming of in strijd met een verbod, en dat daardoor in strijd met de Europese regels voor overbrenging van afvalstoffen (EVOA) is gehandeld.

Lees verder via om.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 9 =