04:11
05 maart 2024

Pessenaar die burgemeester Hoogeveen bedreigde voorlopig vrij

Pessenaar die burgemeester Hoogeveen bedreigde voorlopig vrij

De 53-jarige Pessenaar Daniël L. komt voorlopig vrij. Dat bepaalde de rechtbank vandaag tijdens een inleidende zitting. De man werd eind juli opgepakt voor het bedreigen en belagen van ambtenaren en de burgemeester van de gemeente Hoogeveen.

Om zijn zaak te behandelen is psychologisch onderzoek nodig, maar dat is nog niet gebeurd. “Daar knelt het op dit moment. Meneer zit al enige tijd vast en omdat er op dit moment nog geen zicht is op de inhoudelijke behandeling van de zaak, kan meneer niet langer blijven vastzitten”, oordeelt de rechtbank in Assen.

‘Schreeuw om hulp’
Vorig jaar werd L. opgepakt nadat hij burgemeester Karel Loohuis bedreigende berichten en mails zou hebben gestuurd. Datzelfde zou hij hebben gedaan bij ambtenaren van de gemeente Hoogeveen.

“Dat moeten we zien als een schreeuw om hulp”, zegt L.’s advocaat. “Ik kan mij voorstellen dat mensen bij de gemeente oprecht bang zijn geweest, maar het zijn maar woorden. Er is niemand neergestoken, er is geen letsel bij een ander aangebracht en er is niemand doodgegaan.”

Lees verder via rtvdrenthe.nl

Meer leren over ondermijning, verwarde personen, jeugdcriminaliteit en andere actuele lokale veiligheidsthema’s? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. André van der Laan (Universiteit Leiden), prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *