10:24
08 juni 2023

Pedagogische stem ontbreekt in publiek debat

Pedagogische stem ontbreekt in publiek debat
Hand of an elderly holding hand of younger

Kinderen en jongeren groeien op in een wereld waarin de ene na de andere crisis zich aandient. Pedagoog Sophie Vermaning roept de pedagogische beroepsgroepen op zich meer in het publiek debat over maatschappelijke vraagstukken te mengen.

Terwijl mijn zoontje van 2,5 havermout zit te eten, scroll ik door het nieuws. Ik lees een artikel over Stichting Nidos die op eigen houtje voor 150 jonge vluchtelingen uit Ter Apel opvangt regelt. Kinderen en jongeren die in hun eentje naar Nederland zijn gevlucht en onder erbarmelijke omstandigheden buiten hebben moeten slapen. De tranen schieten in mijn ogen. Wat geweldig dat Stichting Nidos dit doet en wat een intens falen dat het de Nederlandse overheid niet lukt om deze kinderen veilig onder te brengen.

Het bericht is een klein sprankje hoop in een aaneenschakeling van overweldigende ellende. Mensen kunnen hun energierekeningen niet meer betalen, kinderen gaan steeds vaker met honger naar school, meisjes kampen toenemend met emotionele problemen door hoge prestatiedruk in het onderwijs.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Op zoek naar inspiratie door onder meer Hans van der Loo voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *