08:43
21 april 2024

Pand gesloten, toch een aanslag: ’24/7 agent voor de deur onmogelijk’

Pand gesloten, toch een aanslag: ’24/7 agent voor de deur onmogelijk’

De politie en de gemeente Arnhem hopen dat er snel duidelijkheid komt over de achtergrond van de ontploffingen bij een winkelcentrum, afgelopen nacht. In de Gelderse hoofdstad gingen explosieven af bij een eetcafé en een Chinees restaurant. Het eetcafé was eerder al gesloten door burgemeester Marcouch. Dat roept de vraag of zo’n maatregel wel effectief is tegen het voorkomen van geweld.

Naast het eetcafé was nog een andere horecazaak gesloten nadat daar donderdagochtend verdachte pakketjes waren gevonden. Bij het eetcafé is vorig jaar brand geweest. De andere zaak had volgens Omroep Gelderland in 2020 te maken met brandstichting, vernielingen en een vechtpartij.

In de buurt van het winkelcentrum is na de explosies van vannacht veel onrust, zegt Marcouch tegen de NOS. “Dit doet iets met het veiligheidsgevoel en de veiligheid van mensen.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *