06:28
18 augustus 2022

Oud-Generaal Dick Berlijn zet zich in voor Nederlandse buurten

Oud-Generaal Dick Berlijn zet zich in voor Nederlandse buurten

Veiligheidsapp Veiligebuurt heeft voormalig Commandant der Strijdkrachten en expert op het gebied van publieke veiligheid, Dick Berlijn, toegevoegd aan de Raad van Advies. Een belangrijke volgende stap, nadat eerder dit jaar met succes een investeringsronde werd afgerond en het team werd uitgebreid met ontwikkelaars om de doorontwikkeling van de app verder te versnellen.

Slimme veiligheidsapp verbindt, verzamelt en voorspelt
De slimme app die de veiligheid in buurten vergroot door burgers op een intelligente manier met elkaar te verbinden en daar zelfs veiligheidsinstanties en alarmsystemen aan toevoegt, fascineert Berlijn: “Het intrigeert me hoe een innoverende start-up als Veiligebuurt een rol kan spelen op het gebied van publieke veiligheid. Uiteraard zijn politie en justitie verantwoordelijk voor de veiligheid van de samenleving, maar zij kunnen het niet in hun eentje. Zij kunnen hun werk veel beter doen wanneer zij weten waar de criminaliteit, rottigheid, misdaad zit. Zij hebben “intelligence” nodig.”

En de app van Veiligebuurt doet precies dat. De meest geinformeerde personen van de buurt, de buurtbewoners, kunnen helder met elkaar communiceren wat waardevolle informatie oplevert voor politie en justitie.

Lees verder via veiligebuurt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.