12:00
14 juni 2024

Oproep aan kabinet: ‘Zet het extra geld voor kinderopvang al in 2024 in’

Oproep aan kabinet: ‘Zet het extra geld voor kinderopvang al in 2024 in’

Dinsdag 19 september presenteerde het demissionaire kabinet-Rutte de begroting voor het komende jaar. Zeven organisaties in de kinderopvang roepen het kabinet via een openbare brief in het AD op om geld dat voor 2025 klaarligt, komend jaar al in te zetten.

Het opiniestuk is opgesteld door de brancheorganisaties kinderopvang en gastouderopvang: BK, BMK, BVOK en Nysa, oudervertegenwoordiger BOink en beroepsvereniging PPINK.

Kinderopvang te duur voor ouders
Volgens de partijen is kinderopvang cruciaal om de economie in ons land op gang te houden, maar blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Ouders van Nu dat veel ouders moeite hebben met het betalen van de kinderopvangrekening. ‘De kinderopvang is op dit moment gewoon te duur. Niet omdat wij dat zo graag willen, maar omdat het uurtarief dat de overheid nu vergoedt te laag is en de werkelijke kosten in de kinderopvang niet dekt. (…) Een ontwikkeling die in deze tijd van dure boodschappen en hoge energiekosten gewoon niet vol te houden is.’

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van dr. IJsbrand Jepma, Senior onderzoeker/adviseur bij Sardes en bij de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland, Kelly Libregts, dagvoorzitter en inleider en Jaap Tulp, mede-eigenaar en adviseur bij Helder & van Pas.

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 20 maart naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2024’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *