01:28
06 februari 2023

Ophokplicht vanwege vogelgriep opnieuw landelijk ingevoerd

Ophokplicht vanwege vogelgriep opnieuw landelijk ingevoerd

De landelijke ophok- en afschermplicht voor houders van pluimvee en andere vogelsoorten wordt opnieuw in heel Nederland ingevoerd. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een brief aan de Tweede Kamer.

Vanwege het groeiende aantal vogelgriepgevallen werd oktober vorig jaar een ophokplicht ingevoerd. Die werd eind juni deels ingetrokken in gebieden waar op dat moment sinds mei geen uitbraken meer waren geweest en waar geen besmette wilde vogels werden gevonden. Toch bleef het virus rondgaan bij vooral grotere pluimveebedrijven en werden veel dieren gedood op en in de buurt van bedrijven waar besmettingen werden geconstateerd.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over datagedreven toezicht van onder meer dr. Jeroen Linssen (Saxion), dr. Haiko van der Voort (TU Delft) en prof. dr. Stefania Milan (UvA)? Kom naar het aankomende HCB Seminar ‘Toezicht in Transitie 2022 – Techniek & toezicht: Datagedreven Toezicht’ op 12 oktober in Den Haag en georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met praktijkpitches vanuit de Inspectie Justitie en Veiligheid, de NVWA en de DCMR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *