12:37
10 december 2022

Ook in de VVD klinkt nu: ‘Repressie alleen lost het probleem van drugscriminaliteit niet op’

Ook in de VVD klinkt nu: ‘Repressie alleen lost het probleem van drugscriminaliteit niet op’

Burgemeester van Roosendaal Han van Midden (VVD) ziet in zijn gemeente dagelijks de hardnekkige drugscriminaliteit. Hij brak daarom met partijstandpunten.

Als burgemeester van Roosendaal is Han van Midden (VVD) graag onder de mensen, om te horen wat er speelt. Toen hij deze zomer een jonge jongen wiet zag verkopen, hield hij zijn pas in en zei er wat van. „Wat er toen gebeurde, houd je niet voor mogelijk”, zegt hij in zijn werkkamer. „Ik kreeg een grote mond terug. Alsof daar Pablo Escobar zelf stond, in de straten van Roosendaal.”

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.