04:54
24 oktober 2021

Onderzoek Portunus: zicht op ruim 1,2 miljoen crimineel vermogen

Onderzoek Portunus: zicht op ruim 1,2 miljoen crimineel vermogen

In onderzoek Portunus, gericht op de georganiseerde invoer van harddrugs in de haven van Vlissingen, is naar schatting 1,2 miljoen aan crimineel vermogen verdiend. Dit stelt het Openbaar Ministerie in de einddossiers van dit omvangrijke onderzoek.

Voor de rechtbank in Breda verschenen vandaag tijdens de regiezitting tien verdachten. Dit zijn er twee meer dan begin januari tijdens een eerdere tussentijdse zitting. Eén verdachte werd in november 2020 in een ander onderzoek aangehouden, maar hij is ook verdachte in onderzoek Portunus. In januari arresteerde de politie de uiteindelijke tiende verdachte in dit onderzoek.

Mede op basis van informatie uit versleutelde PGP-telefoons denkt het OM dat de verdachten, in wisselende samenstellingen, drie criminele organisaties vormen. Zij hielden zich ieder voor zich bezig met de georganiseerde invoer van harddrugs in de haven van Vlissingen. De drie einddossiers beslaan in totaal 45 ordners en hierin staat ook beschreven dat de verdachten aangeslagen worden voor in totaal ruim 1,2 miljoen euro. De bedragen variëren per persoon. Het OM is van plan om voor iedere individuele verdachte een ontnemingsvordering aan te brengen tijdens de inhoudelijke zitting.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =