11:57
07 december 2023

Onderzoek criminele jeugd ‘moet politiek wakker schudden’

Onderzoek criminele jeugd ‘moet politiek wakker schudden’

Als het aan burgemeester Petra Dassen van Kerkrade ligt, moeten de verontrustende cijfers over criminaliteit onder Limburgse jeugd instanties en politiek Den Haag bewust maken van de problemen in de grensregio.

“Het gevoel hadden we wel, maar nu is bevestigd dat het zeer serieus is”, reageert Dassen op de dinsdag gepubliceerde cijfers van TaskForce Jeugdige Ondermijners, ingesteld door het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC). De burgmeester is voorzitter van de stuurgroep RIEC Limburg.

Bevestiging
Het heeft de burgermeester van Kerkrade ‘geraakt’. 30 procent van de ondervraagde jongeren is wel eens in aanraking geweest met crimineel gedrag, zo bleek uit het onderzoek onder 690 pubers. Als je er een keer mee in aanraking bent gekomen het lastig is om er weer uit te komen, vreest Dassen.

Lees verder via 1limburg.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *