10:51
28 juni 2022

Onderwijsraad wil strakker toezicht op scholen

Onderwijsraad wil strakker toezicht op scholen

Het onderwijstoezicht moet strakker. De overheid dient daarom duidelijke en meetbare doelen op te stellen waaraan het onderwijs moet voldoen. En onderwijsinspecteurs gaan veel vaker in de klas kijken hoe het staat met de kwaliteit van het onderwijs.

Dat is het toekomstideaal van Onderwijsraad over het onderwijstoezicht. De raad presenteerde enkele weken geleden het rapport ”Essentie van extern toezicht”. Daarin schetst het adviesorgaan hoe in de toekomst het werk van de Onderwijsinspectie eruit moet zien.

De taken van de Onderwijsinspectie staan in de Wet op het onderwijstoezicht (WOT). De regering gaat deze wet evalueren. Met het oog daarop hebben de ministers van Onderwijs aan de Onderwijsraad gevraagd een advies uit te brengen over de toekomst van het onderwijstoezicht.

Lees verder via rd.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 9 juni met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.