01:51
22 maart 2023

Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang

Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang

Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus de organisatie.

Door tekorten, wantoestanden en gedwongen sluitingen kwam de kinderopvang in Vlaanderen het voorbije jaar in een slecht daglicht te staan. Toch zijn de meeste ouders die bevraagd werden positief over de sector. Van 1 januari tot 31 december 2022 werd bij ouders van wie het kind al zes maanden opgevangen wordt bij een onthaalouder, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang, gepolst naar hun tevredenheid. Van de 2.398 respondenten gaven 2.304 ouders aan dat hun kind graag naar de kinderopvang gaat.

De organisatie wil kinderopvangmedewerkers daarom op het hart drukken dat hun werk het verschil maakt. Om die reden reikt de VVSG vandaag de (symbolische) Trofee uit tijdens een studiedag in Antwerpen.

Lees verder via hln.be

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK en VNK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *