08:41
21 april 2024

Ombudsman bezorgd over hoe overheid burgers met terrorismeregistratie behandelt

Ombudsman bezorgd over hoe overheid burgers met terrorismeregistratie behandelt

De manier waarop de overheid omgaat met burgers die een terrorisme- of extremismeregistratie hebben, baart Nationale ombudsman Reinier van Zutphen zorgen. Mensen met zo’n registratie weten volgens hem niet goed waar zij met hun vragen terecht kunnen, terwijl zo’n indicatie grote gevolgen kan hebben.

Vaak zijn mensen er zelf niet van op de hoogte dat ze een zogenoemde CTER-indicatie hebben, een indicatie voor Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering. Hierdoor kunnen ze onverwachts in de problemen komen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat ze op vakantie het land van bestemming niet in mogen, of dat ze in het buitenland vast komen te zitten.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over jeugdcriminaliteit, ondermijning, verwarde personen en andere actuele lokale veiligheidsthema’s? Kom op 13 maart en/of 15 mei naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. André van der Laan (Universiteit Leiden), prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *