09:18
23 mei 2022

OM eist vier jaar cel tegen een 61-jarige Oostenrijker in zaak-Ruinerwold

OM eist vier jaar cel tegen een 61-jarige Oostenrijker in zaak-Ruinerwold

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen een 61-jarige, uit Oostenrijk afkomstige, man. Hem wordt verweten dat hij, samen met de vader ervan, negen kinderen van hun vrijheid heeft beroofd. Daarbij zijn die kinderen fysiek en mentaal mishandeld. Zij werden onder meer geslagen, afgezonderd van de anderen en gedwongen in koud water te staan. Ook wordt hij verdacht van het beroven van de vrijheid van een man uit Oostenrijk.

Eén van de kinderen heeft in oktober 2019 volgens de officieren van justitie een ongelofelijk moedige beslissing genomen door naar de politie te gaan. Daar vertelt hij over een al bijna twintig jaar durend systeem waarbinnen negen kinderen vanaf hun geboorte zijn opgegroeid.

Hij zegt dat er broers en zussen van hem zijn opgesloten in het huis in Ruinerwold. Volgens zijn vader zijn alle invloeden van buiten slecht en verderfelijk. Buiten zijn kwade geesten en als kwade geesten bezit van je nemen, volgt voor de kinderen straf. Als de politie naar aanleiding van dit verhaal naar de woning in Ruinerwold gaat treffen zij de verdachte aan bij het hek.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.