06:11
29 november 2021

OM eist in hoger beroep tot vier jaar cel voor uitbuiten Poolse werknemers champignonkwekerij

OM eist in hoger beroep tot vier jaar cel voor uitbuiten Poolse werknemers champignonkwekerij

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen een 59-jarige ex-directeur van een champignonkwekerij in het Limburgse Meterik. Hij wordt verdacht van uitbuiting van Poolse werknemers. De aanklagers in hoger beroep, de advocaten-generaal (AGs), verdenken hem van valsheid in geschrift, fraude en mensenhandel. Ook willen de AGs een beroepsverbod voor de man van vijf jaar.

Tegen vier medeverdachten is tussen de 90 uur werkstraf en 25 maanden gevangenisstraf geëist. Het OM vindt dat het bedrijf, Prime Champ Production B.V., een geldboete van 135.000 euro moet betalen.

Bedenkelijk
In deze zaak draait het om met name Poolse werknemers die in de champignonsector onder bedenkelijke omstandigheden moesten werken. Zij hebben volgens het OM zeer lange werkdagen gemaakt en kregen boetes als ze eerder stopten met werken. Ook werden zij per kilo betaald, terwijl hen uurloon was toegezegd.

Lees verder via om.nl

Meer leren over trends in toezicht? Doe 17 mei mee met het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 2 =