07:48
16 augustus 2022

Noodopvang binnen kinderopvang is niet vol!

Noodopvang binnen kinderopvang is niet vol!

In navolging van een bericht dat de NOS plaatste over volle noodopvang bij scholen en kinderopvang, stuurden wij onderstaand persbericht. Wij vinden dat kinderopvang een maatschappelijke rol heeft; het bieden van veiligheid aan kwetsbare kinderen én noodopvang aan ouders in cruciale beroepen zodat de maatschappij blijft draaien.

“De kinderopvang heeft voldoende capaciteit om noodopvang te bieden aan kinderen van ouders in cruciale beroepen en aan kinderen die zich in kwetsbare posities bevinden. Wij zijn niet vol, in tegendeel, we benutten nu nog geen 50% van ons potentieel ”, aldus Monique Vreeburg, voorzitter Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). “Wij zijn ons zeer bewust van de maatschappelijke rol die we als kinderopvang hiermee vervullen.”

Uit een peiling die de BMK deed onder een groot aantal kinderopvangorganisaties, blijkt dat de bezetting gemiddeld nog geen 50% is ten opzichte van normaal. Met andere woorden; kinderopvang heeft de ruimte, capaciteit en deskundigheid om meer kinderen op te vangen. Kinderen van ouders werkzaam in cruciale beroepen en kinderen die zich in kwetsbare posities bevinden.

Lees verder via maatschappelijkekinderopvang.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.