02:10
25 januari 2022

Nieuwe aanpak tegen ondermijningscriminaliteit Utrecht leidt tot twee aanhoudingen

Nieuwe aanpak tegen ondermijningscriminaliteit Utrecht leidt tot twee aanhoudingen

In Utrecht is de politie met een aantal partners een samenwerking gestart die zich richt op het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Deze nieuwe aanpak leidde tot twee aanhoudingen in de Utrechtse wijk Overvecht. In januari 2022 zal dit initiatief volledig operationeel zijn.

Aanhouding
Vormen van ondermijnende criminaliteit zijn niet altijd zichtbaar. De politie werkt nauw samen met partners, zoals de gemeente en de belastingdienst, om zicht te krijgen op criminele activiteiten en die vervolgens ook aan te pakken. Binnen de stad Utrecht is daarom het ondermijningsteam opgestart, een nieuw actief rechercheteam. Samen met de ketenpartners wordt de ondermijnende criminaliteit aangepakt.

Onlangs heeft het ondermijningsteam in samenwerking met het basisteam Utrecht Noord een eerste interventie gepleegd in de Utrechtse wijk Overvecht. Vanuit de wijk kwamen meerdere klachten rondom een garagebox. Deze werd door verschillende personen gebruikt. Na onderzoek kon het team twee aanhoudingen verrichten. In de garagebox werd zwaar illegaal vuurwerk, een nepvuurwapen en een ruime hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Lees verder via politie.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 2 =