01:46
01 februari 2023

Nieuwe aanpak complexe problematiek dak- en thuisloze mensen

Nieuwe aanpak complexe problematiek dak- en thuisloze mensen

Een groep van 40 tot 50 dak- en thuisloze mensen met complexe problematiek krijgen voortaan op een nieuwe manier hulp. Deze mensen zorgen doordat zij buiten leven vaak voor overlast voor omwonenden. Daarom traden politie en gemeente tegen hen op door hen weg te sturen of te bekeuren. Dat bleek maar beperkt te werken.

‘Natuurlijk willen we overlast voorkomen,’ zegt wethouder Van Popering-Kalkman. ‘Maar meer nog willen we niet alleen de buurt, maar ook deze mensen zelf helpen. Door een aantal nieuwe initiatieven binnen de stad komt daar nu ruimte voor.’

Pilot met Poolse Stichting Barka
Een van die initiatieven bij complexe problematiek is een pilot met de Poolse Stichting Barka. Zij begeleiden dak- en thuisloze arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa die zonder werk en woning zitten. Met de hulp van Barka kunnen zij richting werk of terug naar hun thuisland.

Daarnaast gaat de gemeente het veldwerk van het Leger des Heils financieren. Het Leger des Heils gaat met dit veldwerk actief de straat op om contact te maken met zorgmijdende mensen die op straat leven. Dit gaat vaak om mensen die geschorst zijn bij de reguliere opvang en die daar dus niet meer terecht kunnen. Het team biedt praktische hulp (zoals voorzien van koffie en brood, een slaapzak, kleding en een goed gesprek) en slaat een brug naar verdere hulpverlening en zorg.

Lees verder via regioonline.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *