08:23
25 oktober 2021

Niets is frustrerender dan iedere dag samenwerken met een irritante of onaardige collega – zo maak je de situatie draaglijker

Niets is frustrerender dan iedere dag samenwerken met een irritante of onaardige collega – zo maak je de situatie draaglijker

Bregje Spijkerman, expert op het gebied van groepsdynamiek en leiderschap bij TeamTalk, helpt op dit moment een directieteam. Het probleem: één van de directieleden kan niet goed overweg met de rest.

“De man die minder goed in de groep ligt, houdt het liefst vast aan feiten. Maar de rest van het team let juist meer op de sfeer, waardoor het niet goed klikt.”

Die situatie is onhoudbaar geworden. De man voelt zich boos en gefrustreerd, omdat zijn werk volgens hem niet door de rest erkend wordt. Het team vindt het juist moeilijk om met hem samen te werken, omdat hij in vergaderingen zo fel overkomt als hij zijn punt wil maken.

Lees verder via businessinsider.nl

Meer leren van Bregje Spijkerman,  Thecla Goossens en Loes van Wessum over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + tien =